Monday, April 30, 2007

My Tom Waits Best Of

The Piano Has Been Drinking (Live)
Blow Wind Blow

Hang on St. Christopher
Innocent When You Dream (1978)
Tango Till They're Sore

Train Song
Yesterday Is Here
Please Call Me Baby

I'll Shoot The Moon
Cold Cold Ground

Clap Hands
I'll Be Gone
More Than Rain
Fumblin' With The Blues

Christmas Card from a Hooker in Minneapolis
Drunk On The Moon

Invitation To The Blues
Telephone Call from Istanbul

Romeo Is Bleeding
Wrong Side of the Road
A Little Bullet from a Pretty Blue Gun

Pasties & A G-string
Blue Valentines

Rain Dogs
Singapore
Heart Attack and Vine

I Don't Wanna Grow Up
Small Change
Better off Without a Wife
Nobody
Warm Beer and Cold Women

Downtown Train
Jockey Full Of Bourbon
Temptation

Time
A Sight For Sore Eyes



__________I'll Shoot The Moon__________


I'll shoot the moon
Right out of the sky
For you baby
I'll be the pennies
On your eyes
For you baby

I want to take you
Out to the fair
Here's a red rose
Ribbon for your hair

I'll shoot the moon
Right out of the sky
For you baby
I'll shoot the moon
For you

A vulture circles
Over your head
For you baby
I'll be the flowers
After you're dead
For you baby

I want to build
A nest in your hair
I want to kiss you
And never be there

I'll shoot the moon
Right out of the sky
For you baby
I'll shoot the moon
For you


Saturday, April 28, 2007

My Ants Nest.



You don't want the temperature too high... the stuff will melt.


I found this nice video.

Thursday, April 26, 2007

Thessaloniki Metro (To Be... in 2012)

At least I will still be alive by then...

m

Ladies Power (political)!

Women from Finland were the first in Europe to become eligible for parliamentary elections.
This happened in 1906... today, almost 100 years later, Finland has a female majority of 12 in the new 20-member Cabinet and also a woman as a prime minister.

Monday, April 23, 2007

Classic Banksy

The concept of this photo (part of an exhibition) is to rouse the verbal and mental expression "There's An Elephant In The Room!!!', in an attempt to stress out the issue of poverty in the world. In USA though, most of the discussion focused on the possible ethical dilemmas of using an actual elephant for the exhibition.


Outdoor art by banksy:




Tuesday, April 17, 2007

Saturday, April 07, 2007

LIBERTÉ

Ο Mission καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια της Προβηγκίας και σπούδασε κλασσική φιλολογία, λογική και μαθηματικά στο πανεπιστήμιο της Αγγέρης στο τέλος του 17ου αιώνα. Το πλοίο που ανέλαβε ήταν το γαλλικό πολεμικό Victorie και το κυβερνούσε ένας μακρινός εξάδελφος. Κατέπλευσε πρώτα στη Νάπολη και ο Mission ταξίδευσε μέχρι τη Ρώμη, όπου συνάντησε έναν νεαρό ιερέα που τον έλεγαν Καρατσιολι. Ενώ ο Mission έκανε την εξομολόγηση του ανακάλυψε ότι ο ιερέα μοιραζόταν την δική του απέχθεια για την υποκρισία της επίγειας δύναμης εγκόσμιας και πνευματικής. Ο Καρατσιολι πέταξε το ράσο του και έγινε μέλος του πληρώματος του Victorie.

Το πλήρωμα επηρεασμένο αποφάσισε να αρχίσει μια σταδιοδρομία πειρατείας. Η φρεγάτα διέσχισε τον ατλαντικό και έξω από τη Μαρτινίκα της Καραϊβικής δέχτηκε επίθεση από το αγγλικό Winchelsea. Η πρώτη ομοβροντία σκότωσε τον καπετάνιο τον δεύτερο καπετάνιο και τρεις πλωτάρχες οπότε ο Mission πήρε την αρχηγία των αντρών με τον Καρατσιολι στο πλευρό του και απέκρουσαν τους Άγγλους. Τα 200 άτομα του Victorie έχρισαν τον Mission καπετάνιο. Κολλεκτιβοποίησαν τον πλούτο του σκάφους και όλες οι αποφάσεις από εκείνη τη στιγμή θα ήταν αποτέλεσμα συμμετοχής όλων. Μερικοί ανύψωναν τη μαύρη σημαία, αλλά ο Mission διάλεξε το σύμβολο τους να είναι μια άσπρη σημαία που έγραφε πάνω LIBERTÉ, σε αντίθεση με την κλασική πειρατική. Αυτοαποκαλούνταν Liberi και ο τρόπος ζωής τους συμβάδιζε αρκετά με αρχές του αναρχισμού, ενώ ζούσαν σύμφωνα με ένα κοινοτικό κανόνα.

Στη δυτική ακτή της Αφρικής κατέλαβαν ένα ολλανδικό σκάφος με σκλάβους. Οι σκλάβοι απελευθερώθηκαν. Εκείνους που επιθυμούσαν να τους ακολουθήσουν θα τους καλωσόριζαν και θα τους μεταχειριζόταν ως αδέλφια, ενώ όσοι ήθελαν θα τους οδηγούσαν στην ξηρά και θα τους άφηναν ελεύθερους. Σε κάθε μάχη πρόσθεταν νέους υποστηρικτές γάλλους, άγγλους, ολλανδούς και αφρικανούς απελευθερωμένους σκλάβους.

Ταξιδεύοντας γύρω από την ακτή της Μαδαγασκάρης, ο Misson βρήκε έναν φιλόξενο κόλπο σε μια περιοχή με εύφορο χώμα, γλυκό νερό και φιλικούς ντόπιους. Εκεί, γύρω στα 1700, ο Mission έκτησε δυο μεγάλα οκταγωνικά φρούρια και με την ομάδα των εκατοντάδων αποστατών ναυτικών, απελευθερωμένων σκλάβων, γάλλων και άγγλων πειρατών του ίδρυσε την ελεύθερη αποικία της Libertatia. Δημιούργησαν μια νέα γλώσσα, ένα πολύγλωσσο μίγμα αφρικανικών γλωσσών, που συνδυάστηκε με γαλλικά, αγγλικά, ολλανδικά και πορτογαλικά.

Οι πειρατές εγκαταστάθηκαν και έγιναν αγρότες. Δεν υπήρχε κανένας φράκτης ή οποιαδήποτε απόλυτη ιδιοκτησία στη γη τους. Τα λάφυρα και τα χρήματα που αποκτούσαν εν πλω πήγαιναν στο κοινό Υπουργείο Οικονομικών. Η αξία των χρημάτων ήταν ελάχιστη, αφού καθετί ήταν από κοινού. Δημιούργησαν μια πόλη, έκτισαν αποβάθρες, και πλέον είχαν ένα τόπο που αποκαλούσαν δικό τους. Ο Mission δημιούργησε ένα σύνολο άρθρων σύμφωνα με τα οποία η αποικία μπορούσε να ζήσει με δημοκρατία. Αυτά τα άρθρα βασίζονταν σε ιδέες εκπληκτικά όμοιες με αυτές της γαλλικής και της αμερικανικής επανάστασης στα τέλη του 18ου αιώνα των οποίων προηγούνταν πάνω από 60 χρόνια. Στα άρθρα δεν υπήρχε θανατική ποινή, σκλαβιά, φυλάκιση ή χρέη και καμία επέμβαση σε ζητήματα σεξουαλικότητας ή θρησκείας.

Στο τέλος, ενώ κάθε εσωτερική δυσαρέσκεια κατάφερνε να επιλυθεί κάτω από την καλή θέληση όλων, ο κίνδυνος εκτός των πυλών αυξήθηκε. Πορτογαλικά σκάφη προσπάθησαν να συντρίψουν την αποικία, και απωθήθηκαν. Κατόπιν, οι γειτονικές φυλές, που φοβήθηκαν ότι ο Mission αποκτούσε πολύ δύναμη ενώθηκαν εναντίον του. Η αποικία τελικά υπέκυψε μετά από μια αιφνιδιαστική επίθεση. Προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά η τεράστια αριθμητική υπεροχή των αφρικανών ανάγκασε τους αποίκους να αποσυρθούν στα σκάφη τους. Ο Mission διέφυγε μόνο με 45 άντρες και δυο καΐκια. Από τη γέφυρα του πλοίου ο Mission είδε την ουτοπία τους να λεηλατείτε και να παραδίδεται στη φωτιά. Κατόπιν έπλευσαν μακριά. Ο Mission αποφάσισε να αποσυρθεί στην Αμερική όπου κανείς δεν τον ήξερε αλλά έξω από το ακρωτήριο Ινφάντα μια μεγάλη καταιγίδα βύθισε το καΐκι.

Ήταν η προσπάθεια από μια ομάδα ανθρώπων να χτίσει μια πραγματικά ελεύθερη κοινότητα. Μια κοινότητα που προσπάθησε να ζήσει με τα ιδανικά "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα" σχεδόν 100 έτη πριν από τη γαλλική επανάσταση. Άντεξε περίπου 25 χρόνια.

Wednesday, April 04, 2007

Απολείπειν ο θεός Aντώνιον

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

Listen


To King of Éire:
English Translation and further information about Cavafi.

Art

Piet Mondrian
Composition with Red, Yellow, and Blue. 1921.
Oil on canvas, 39 x 35 cm