Tuesday, March 25, 2008

1453-1821 video game

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια που επαιξα για πρώτη φορά το "1453-1821". Είναι ένα turn-based παιχνίδι με θέμα την ελληνική επανάσταση (οι "μάχες" είναι real-time). Την πρώτη εκείνη φορά ο χρόνος από το install στο uninstall δεν ξεπέρασε τα 5 λεπτά.
Προχθές διαβάζοντας το bigfish απο το πρώτο θέμα στην τουαλέτα, έπεσα σε ένα 4σέλιδο αφιέρωμα για μια παρέα ελλήνων "game developers"... που έκανε "video game την Επανάσταση του 1821" και αποφάσισα να τσεκάρω την σελίδα τους. (όχι δεν διάβασα το άρθρο).

Βρήκα και demo στη σελίδα τους, (απο το οποίο προέρχονται και τα screen shots) που αφού το ολοκλήρωσα έχω να πω ότι περισσότερα συναισθήματα μου ξυπνάει το φιδάκι σε ένα παλιό nokia παρά τα ιστορικά κείμενα και οι σαν-απο-σκετσάκι-του-Αμαν φωνές των αγωνιστών του εν λόγο game.
Είμαι μέσα με το να στηρίζουμε ελληνικές προσπάθειες αλλά το να έχουμε ως παράδειγμα σε εφημερίδα (ακόμα και ένθετο) ένα τόσο χαμηλής ποιότητας παιχνίδι μόνο κακό μπορεί να κάνει. Η Ουκρανία (και δεν λέω ότι δεν είναι μεγάλη χώρα) καταφέρνει να βγάλει φοβερά παιχνίδια όπως το Cossaks απο την GSC Game World και εμείς βγάζουμε αυτό δηλαδή...

Δεν θα ασχοληθώ άλλο, απλά θα βάλω μερικά screen shots:
(το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν πραγματικά θα ζητάνε λεφτά για το full version.)

no commentsno comments ( α, ναι! το tutorial είναι απλά screenshots)
no commentsno commentsno comments
no commentsno comments
πλάκα μας κάνουν.
no comments
no comments




1 comment:

Lovebot said...

Άσε ζητάνε 29,99 ευρώ για αυτή την αηδία! Καλά δεν ντρέπονται; Τουλάχιστον το παλιό 1821 μπορεί κανείς να το κατεβάσει δωρεάν από το www.1821game.com