Friday, May 09, 2008

Realizing Art

Guernica
Guernica is a painting by Pablo Picasso, depicting the Nazi German bombing of Guernica, Spain, by twenty-eight bombers, on April 26, 1937 during the Spanish Civil War. The attack killed between 250 and 1,600 people, and many more were injured.

2 comments:

beth said...

λοιπον
δε πιστευω να σε πειραζουν τα ελληνικα απλα ειναι πρωι και δεν μπορω να μιλησω αγγλικα.. μαλλον θα διαβαζονται κινεζικα

ενα θα σου αναφερω φιλε μου (που τυχαια σε βρηκα)..
δεν εκτιμουσα καθολου την guernica που οι ισπανοι διαβαζουν "χερνικα"- και γενικα τα εργα του πικασο

οταν ομως την ειδα απο κοντα.. ηταν τοσο συγκλονιστικο, τα χρωματα , το μεγεθος και η ζωντανια..
θα μου πεις ποια χρωματα? και ομως ειναι μονο με μαυρη λαδομπογια και κοιτωντας την εκτειλισσονται απειρα χιλιαδες χρωματα


χαρηκα που σε βρηκα

Christos M. said...

Συνολική απάντηση για την beth.
Αγαπητή beth γράφω αγγλικά γιατί πολλά πράγματα τα σκέφτομαι στα αγγλικά. Πιθανόν φταίει το ότι δεν ακούω ελληνική μουσική, δεν βλέπω ελληνικές ταινίες ή σειρές και δεν σπούδασα σε ελληνικό πανεπιστήμιο… μόνο βιβλία και κόμικς διαβάζω στα ελληνικά, αλλά εσύ δεν πρέπει να απολογείσαι είναι δικό μου deficiency.
Να σε ενημερώσω επίσης ότι έχω αλλάξει διαιτολόγιο καθώς πατάω τα 30 και τελειώνει η διορία που έδωσα στον εαυτό μου για κραιπάλη, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.
Δεν έχω αποφασίσει τι παίζει με τον Banksy, όχι ότι θα σταματήσει να μου αρέσει, αλλά έχει αρχίσει να εκθέτει σε κυριλέ γκαλερί και τα έργα του αγοράζονται από συλλέκτες. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό από μόνο του και δεν έχω το ενδιαφέρον να το ψάξω περισσότερο. Πάντως είναι Ok μέσα στο πλαίσιο του να τα βάζεις με το σύστημα μέσα από το σύστημα. Τεσπα, δεν έχει τόση σημασία.
Beth, έχω ζήσει στην Ευρώπη αλλά τώρα δύστυχος είμαι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Όμορφη η Θεσσαλονίκη, όμορφή και η Ελλάδα, αλλά θα έφευγα ξανά εξωτερικό εν ριπή οφθαλμού αν δεν ήμουν σχετικά καλά βολεμένος (σπίτι, αυτοκίνητο, δουλειά) εδώ και είχα λίγο μεγαλύτερα αρχίδια για να τα παρατήσω όλα. Κυρίως βέβαια είναι το δεύτερο.
Υπάρχει κόσμος που λέει ότι δεν είναι καλό να κράζεις την χώρα σου ή την πόλη σου αλλά fuck είναι πολύ χάλια γαμώτο. Μπορεί να σου ζητάνε 0,40€ στο Παρίσι για κατούρημα αλλά είναι κάτι που το ξέρεις και κανονίζεις… γενικά αυτό που παίζει στης ανεπτυγμένες χώρες είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της καθημερινότητας σου ξέρεις τι παίζει… ξέρεις τι μπορείς ή όχι να κάνεις και έτσι γλυτώνεις τις περισσότερες από τις μαλακίες που τραβάς εδώ. Όποιο αρχίδι σου πει το παραμύθι περί ανθελληνισμού ή ξενολαγνείας είναι ή μαλάκας αγράμματος ή καβατζομένος πούστης που ξέρει ότι αν τα πράγματα δούλευαν σωστά θα έχανε ό,τι έχει αποκτήσει μέσα σε αυτή την στρεβλή και τριτοκοσμική αντίληψη κοινωνικής συνοχής και κράτους.
Δεν ξέρω πόσο έχεις ταξιδέψει αλλά πιστεύω (τσεκάρισα λίγο το blog σου- sorry αλλά θα βοηθούσε αν έκανες κάτι με το design του, σχεδόν δεν διαβάζετε) ότι θα γούσταρες πολύ αν περνούσες έστω και ένα μήνα στην Ευρώπη, όπως την αναφέρεις. Ζω στις δυτικές συνοικίες και έχω δει παιδιά που εδώ θα ήταν πραγματικά χαμένα να κάνουν τρέλα πράγματα έξω και να γουστάρουν που τους δόθηκε η ευκαιρία.
Με λίγα λόγια τα παραπάνω τα λες και εσύ όταν γράφεις: «Ε λοιπόν να τι απεχ8άνομαι... την άγονη και στείρα επαναστατικότητα που βιολογικά συνδεέται με τις ορμόνες (ξές εσυ, τεστοστερόνη, οιστρογόνα..) και πνευματικά δεν συνδεέται με τίποτα», παρόλο που έχεις βάλει ένα μάλλον αρμαγεδονικό background στο blog σου.
Εδώ έχουμε μείνει εμείς. Φωνές και διαμαρτυρίες την ίδια στιγμή που θα κάνουμε αναστροφή πάνω στην Εγνατία ή που κλέβουμε την σειρά κάποιου άλλου ή που θα παρκάρουμε στις θέσεις για αναπήρους ή βάζουμε το 4x4 στην παραλία δίπλα από ανυποψίαστους και ανίκανους να διαμαρτυρηθούν λουόμενους. Γιατί το να φωνάξεις την αστυνομία είναι ρουφιανιά (ανεξάρτητο ότι δεν θα έρθει ή ότι και να έρθει θα είναι στην πούτσα τους) ενώ το σωστό είναι να πλακωθείς στο ξύλο ή στα μπινελίκια. Ο skylos είναι από τους τύπους που τα λέει αυτά και είναι από τους ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει τον ταλιμπανισμό των περισσότερων Ελλήνων.
Beth, μου έδωσες απλά την ευκαιρία να γράψω τα παραπάνω γιατί δεν γουστάρω να κάνω post τέτοια θεματολογία ενώ εδώ στα σχόλια μου κάθεται καλύτερα.
Χαίρομαι και εγώ που βρεθήκαμε.
Be cool
have fun

PS. για τέχνη ελπίζω ότι θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή.